Wanneer is een beeld vrijstaand..

Een vrijstaand beeld is een plaatje dat los van een achtergrond staat. 

Voordat we een beeld vrijstaand hebben gemaakt hebben we een productfoto nodig. Bijvoorbeeld een foto van een schoen. De foto knippen we uit in Adobe Photoshop. Photoshop is beeldbewerkings software welke voornamelijk gericht om beelden te bewerken. Daarmee kun je nauwkeurig te werk gaan en werken met lagen. 

In de eerste plaats knippen we het beeld tot op de pixel nauwkeurig uit. Daarna is mogelijk om dit beeld op een transparante laag te plaatsen. Opdat we dan elk gewenste kleur op de achtergrond kunnen gebruiken. Onze meeste klanten prefereren een witte achtergrond. Tenzij het beeld verder gebruikt gaat worden voor andere doeleinden. 

In de tweede plaats gaan we het beeld verder nabewerken. Als gevolg van het uitknippen kunnen we bepalen waar de schaduwen vallen. Bovendien kijken we naar specifieke details om structuur of naden beter zichtbaar te maken. Tenslotte besteden we aandacht aan contrasten, scherpte en kleur etc. Omdat we deze bewerkingen in een aparte laag zetten kunnen zijn deze ook snel te wijzigingen. 

Samengevat is het vrijstaand maken van sommige producten is lastiger dan bij andere producten. Dit neemt niet weg dat wij al uw foto’s vrijstaand kunnen maken zonder storende achtergrond. Hiermee kun je de beelden voor meerdere toepassingen gebruiken. 

Gebruik de slider en trek deze van links naar rechts. Zo kun je het vrijstaand beeld te bekijken voor de nabewerking met transparant achtergrond en met een witte achtergrond.  

Before After BeeldbewerkingBeeldbewerking Vrijstaand
Wij leveren fotobewerkingen voor advertenties, drukwerk of andere toepassingen. Wilt u een opgebouwde PSD of TIFF bestanden ontvangen dan kan dat ook. Bovendien kunnen het beeld ook meteen toepassen in een handleiding of brochure. Heeft u een bepaald bestandsformaat nodig, of zelfs meerdere formaten voor verschillende toepassingen? Geen enkel probleem. U vraagt en wij zorgen voor het resultaat!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest