Waarom productfoto’s?

Waarom zijn goede productfoto’s zo belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat mensen visueel zijn aangelegd.

Mensen onthouden en vergelijken  aan de hand van fotografische beelden. Een beeld vertelt meer dan tekst alleen. We leven in een tijd waarin we alles online doen. Werken online, onderhouden contacten, netwerken, entertainment en winkelen. Hoe beter en uitgebreider het beeld hoe langer er we blijven kijken. Vergelijk het maar eens met hoe lang je op Instagram rond kijkt of Facebook. Hoe meer beelden hoe meer er te bekijken is.

Zo werkt het bijvoorbeeld ook in een winkel online. Hoe meer foto’s je kan bekijken, van een product waar je interesse naar uit gaat hoe langer je op de pagina blijft. Als deze content dan ook nog eens heel goed gemaakt is en er zijn veel details te zien des te beter. Dit betekend meer conversie.  

Dat is de reden dat productfoto’s op uw e-commerce site en zelfs uw fysieke webwinkel een grote verbetering is. Afbeeldingen met een hoge kwaliteit zorgen ervoor dat uw webshop er professioneler uitziet en  de conversies verhoogt. Dit resulteert weer in meer omzet.

Afhankelijk van het product waar foto’s van gemaakt zijn wil je zoveel mogelijk informatie geven. Daarnaast is de combinatie van productdetails en functionaliteit belangrijk. Context rondom het product is ook nuttig maar niet essentieel. Beschrijving en gebruiken waarom dit het beste product is zijn ‘key’ om de klant te overtuigen. Een grote stap kun je al zetten door en serie foto’s van een product aan te bieden zoals het gebruik van Packshots. Laat kenmerken zien en toepassingen. Elke product staat centraal en geef het die aandacht ook. Doe je dit bij elk product in de webshop dan zul je veel meer klanten bereiken en overtuigen. 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest