Vrijstaand beeld of plaatje

Waarom zou je de achtergrond transparant willen maken?

Wilt u een storende achtergrond wegwerken op een foto die verder perfect is? Er zijn een aantal eenvoudige manieren om de achtergrond van een foto te verwijderen en transparant te maken, wat in veel situaties nuttig kan zijn.

De meeste standaard fotobewerkingsprogramma’s hebben een optie om de achtergrond te verwijderen, en er zijn zelfs enkele online programma’s die speciaal voor die taak zijn ontworpen. Maar welke zijn de beste? En hoe kunt u ze zo effectief mogelijk gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom u een onzichtbare achtergrond voor een afbeelding zou willen maken. De meest voorkomende is om een veelzijdig logo te maken. Wanneer u een logo ontwerpt, wilt u dat het er goed uitziet op elke website en over elke kleur afdruk. Een transparante achtergrond is de beste manier om dat te bereiken.

Bovendien, als je een achtergrond transparant maakt, kun je meerdere lagen van een afbeelding gemakkelijk en efficiënt bewerken. U kunt een object met een doorzichtige achtergrond vrij verplaatsen en een geheel nieuwe afbeelding maken die er net zo professioneel uitziet.

Door de achtergrond transparant te maken, kunt u het belangrijkste object van de afbeelding kiezen en het op verschillende locaties plaatsen, wat geweldig is voor marketingdoeleinden. Hier zijn de beste hulpmiddelen om u daarbij te helpen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Werken met Adobe Photoshop

Photoshop is veruit de meest gebruikte software voor grafische ontwerpers. Het bevat meerdere gereedschappen om je te helpen mooie afbeeldingen te maken, of bestaande afbeeldingen bij te werken. Maar zelfs als je geen expert bent, is het vrij eenvoudig om te begrijpen hoe je een onzichtbare achtergrond maakt met deze software. Dankzij de AI-Core van Adobe Sensei, die helpt bij het identificeren van de delen van de afbeelding die de achtergrond vormen, kunt u deze in slechts een paar stappen verwijderen. Eerst moet je je huidige laag dupliceren. Daarna is het een kwestie van Achtergrond verwijderen selecteren bij eigenschappen.

Clipping Path

Een andere manier om een plaatje vrijstaand te maken is door middel van een clipping path techniek. Dit gebruik je vaak bij producten die wat gedetailleerder zijn. In de video hierboven laten we zien hoe dat in zijn werk gaat, en beschrijven kort de stappen hieronder. 

Stap.1 – Je selecteert de hele omtrek van de schoen met de pen tool. Zet zoveel mogelijk point.

Stap.2 – Vervolgens maak je een masker laag aan om het originele bestand te behouden.

Stap.3 – Verwijder de achtergrond, en selecteer daarbij een feather van 4 pixels om de rand te laten aflopen.

Stap.4 – Verwijder met de Brush Tool of Magic Wand  nu de achtergond.

Stap.5 – Kopieer de eerder gemaakte schoenlaag om de details van de onderkant van de schoen erin te monteren.

Stap.6 – Vervolgens maak je een laag aan en maak een ovale vorm met opacity van 25% voor de schaduw onder de schoen.

Stap.7 – Zet de schuw op de juiste positie. 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest