Unboxing

een filmpje waarin iemand een product uitpakt. De heet de uitpak sensatie.

Wat is er nou boeiend aan iets uitpakken? Steeds vaker zien we unboxing video’s terug op YouTube. Ze worden gemaakt door influencers en fans. Kopers raken eerder overtuigd, en het neemt twijfel weg bij de klant. Opdat mensen sneller overgaan tot een aankoop. We spelen in op het gevoel dat de klant het product zelf uitpakt. We noemen dit de uitpak sensatie

De aandacht gaat in deze video niet alleen uit naar het product, maar ook naar de verpakking. Het design, soort materiaal en hoe het opengemaakt kan worden. Het verwijderen van het piepschuim en folie zijn net zo leuk om naar te kijken. 

Bovendien wil een klant graag zien wat er in het doosje zit. Alle kabeltjes, elk plastic zakje, seals en labels. Zitten er misschien stickers bij? Of een voucher? Zit er een handleiding bij?

 

Unboxing | Uitpak Video

Kortom Alles komt aan bod. Van het uitvouwen van booklets tot het verwijderen van seals op het product. Welke extra’s of merchandise krijg ik er gratis bij. De klant ziet bijvoorbeeld iemand enthousiast een laptop of horloge uitpakken.  Iets uitpakken is natuurlijk een heerlijk gevoel.  Zoals gezegd kun je een unboxing video op verschillende manieren benaderen. Het is mogelijk om een video presentatie te maken. Oftewel iemand geeft tekst en uitleg over een product. Of je kunt bijvoorbeeld een filmpje maken en het inhoudelijk aanvullen met infographics en een voice-over. 

Een unboxing video kan van vrij simpel tot wat uitgebreider geproduceerd worden. Dit is afhankelijk van het budget. 
Overtuig uw klanten met een unboxing video. Het zorgt voor extra overtuigingskracht en je vindbaarheid.

Kortom is het een effectief middel waarmee je inspeelt op het gevoel van de klant. Daarnaast zal het voor meer conversie, views en likes op social media zorgen.

Neem contact met ons op voor advies

Vraag hieronder een offerte aan