PACKSHOTS

Pack-shots zijn foto's waarbij het product centraal staat. Extra aandacht aan bepaalde kwaliteitskenmerken, randen, naden, structuur en opties.

Wat zijn de kenmerken?

Kenmerkend van een packshot zijn details, de juiste kleurweergave en vorm. Meerdere foto’s van het product. Deze foto’s helpt uw klanten om de verkoop van het product te stimuleren. En laten alle details zien van een product. Het is dan ook cruciaal dat het extra herkenbaar in beeld wordt gebracht. Voorkant, Zijkant, Binnen, Close-Up, Uitgepakt en in elkaar gezet. 

Packshots zijn in de regel ‘vrijstaand’. Dat betekent dat ze een volledig witte achtergrond hebben. Op die manier komen de eigenschappen van het product het best tot hun recht.

Voeg je toch attributen of een achtergrond toe om een bepaalde sfeer te scheppen, dan spreken we eerder van een productfoto dan van een packshot. Ga je iets regisseren en je rekening houdt met licht, sfeer en compositie, dan praten we eigenlijk over high-end.

Verpakking is ook onderdeel van uw product

Een specifieke verpakking zegt vaak iets over uw merkidentiteit. Het is dan ook logisch dat de klant dit ook te zien krijgt. Een voorbeeld is de verpakking van alle Apple producten. Die zien er wit en strak uit, alle dozen sluiten perfect zijn de kleinste items mooi gesealed. Vaak ziet uw klant ook eerst de verpakking, en daarna pas de inhoud. Gebruik in uw advertenties, catalogus, webshop en via andere kanalen dan ook kwalitatieve foto’s van de verpakking. Die herkenning zorgt ervoor dat uw klant goed weet waarnaar hij op zoek moet.

Alles draait om effectieve en creatieve content voor uw website!
Voor meer informatie omtrent fotografie of voor advies over onze services neem contact met ons op via het contactformulier.