Flatlay

Een flatlay geeft een creatief en overzichtelijke samenvatting van een producten

Flat Lay fotografie zie je zowel in food al retail branches zie je  enorm veel flatlays voorbij komen. Het woord ‘Storytelling’ wordt veel gebruikt in marketing en branding, maar ook voor instagram en fotografie is het een nieuwe manier om je foto of account spannender en beter te maken. Laat het vertellen van een verhaal nou net heel gemakkelijk zijn met flatlay fotografie.

Flatlay fotografie is qua fotografie eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, het is ‘all about styling’.Zoals bij elke foto is goed licht van enorm belang bij een mooie foto. Je maakt vaak gebruik van natuurlijk licht of diffuus licht. Komt er teveel licht door je ramen kan je bijv. hele eenvoudig er een diffuser voor zetten of je (lichte) vitrage dicht doen. Harde schaduwen zijn echt niet mooi in een flat lay.

De meeste flatlay foto’s zijn van alle kanten gelijk belicht. Kies een thema om je verhaal kracht bij te geven. Populaire voorbeelden daarvan zijn: op reis, mijn dagelijkse outfit, wat zit er in mijn tas, beauty, nieuwe aankopen, ontbijt, lunch, koffie, en zo kan ik nog wel even doorgaan

Wat zijn de kenmerken van een Flatlay? Goed licht is de eerste stap. Je wil dat de producten zonder afleidende schaduwen worden gepresenteerd. Vervolgens is een thema heel handig. Neem bijvoorbeeld reizen als theme, dan kun je diverse dingen bij elkaar brengen die je mee neemt op reis.

Denk ook aan kleur en achtergrond. Welke kleuren en achtergrond passen bij het thema en helpen om de focus op te leggen. We werken met props, lagen en zorgen dat we een mooie compositie maken van het geheel. In feite maak je een soort van schilderij.
pexels-nataliya-vaitkevich-5554664

Neem contact met ons op voor advies

Vraag hieronder een offerte aan