FOTOBEWERKING

VRIJSTAANDE PRODUCTFOTO'S VRAGEN OM EEN PROFESSIONELE FOTOBEWERKING. DOOR EEN BEELD TE BEWERKEN maak JE een optimaal PLAATJE

Wat is JPEG en RAW?

Wanneer je fotografeert in JPG, past de camera compressie toe. Dit betekent dat er een kleiner bestand uitkomt dan wanneer je een RAW foto maakt. De sensor van je camera is daarin belangrijk. Je camera werkt digitaal en het beeld wordt vertaalt naar enen en nullen. Zo’n een of nul noem je een bit.

De meeste camera’s kunnen in 12 of 14 bits RAW werken. JPG’s werken met 8 bits aan informatie. Omdat elke receptor op de sensor informatie opslaat binnen de sensor de beschikking heeft over een 1 of nul, is een 8 bit foto dus 2x2x2x2x2x2x2x2 = 256. Dat betekent dat er 256 waardes door te geven zijn: zoveel informatie zit er in het bestand of de foto. Er zijn dan 256 kleuren, of 256 verschillen in lichtsterkte door te geven.

Beeldbewerking

Met de 12 of 14 bit van een RAW bestand, kun je je voorstellen dat die informatie vele malen groter is: 4096 kleurgradaties voor 12 bit en 16384 voor 14 bit foto’s. Hierdoor heb je meer informatie in hooglichten en schaduwen en komen kleuren beter tot hun recht in RAW bestanden: over het algemeen een hogere beeldkwaliteit.

Beeldbewerking Fotografie

Wat is een montage?

Een foto bewerken doen we in een montage. De montage is het proces dat we opslaan in bijvoorbeeld PSD bestand (photoshop lagen). In photoshop kun je non-destructief werken dat wil zeggen dat het beeld, waar je aan werkt in tact blijft. Want je wil altijd terug kunnen vallen en opnieuw beginnen.

Wat is PSD?

 

Een foto bewerken doen we bijvoorbeeld in een montage. De montage is het proces dat we opslaan in bijvoorbeeld PSD bestand (photoshop lagen). In photoshop kun je non-destructief werken dat wil zeggen dat het beeld, waar je aan werkt in tact blijft. Want je wil altijd terug kunnen vallen en opnieuw beginnen. 

Waarom nabewerken?

Je wilt altijd het beste uit een beeld naar voren halen. Oftewel het accentueren van details zorgen dat de vormen en oppervlakte er reëel uit ziet. In dit post-productie proces houden we rekening met reflecties, lichtval kleurtemperatuur en scherpte etc. 

Aangezien dit wat tijd vergt is het wel onmisbaar onderdeel  in het proces van de productfotografie. 

Bekijk links de video links hoe een beeldbewerking er uit ziet.

Before After Beeldbewerking VrijstaandBeeldbewerking

Alles draait om effectieve en creatieve content voor uw website!
Voor meer informatie omtrent 360 fotografie of voor advies over deze toepassingen neem contact met ons op via het contactformulier.