Paraplu of Softbox

Verlichting is een belangrijk aspect van het fotograferen van producten. Het kan lastig zijn om de juiste belichting te vinden om de kleur en de beelden van uw producten echt tot hun recht te laten komen. Dit is waar kunstlicht een geweldig hulpmiddel kan zijn. Een paraplu en een softbox zijn beide geweldige hulpmiddelen voor elke productfotograaf, of dat nu een amateurfotograaf of een ervaren fotograaf is.

Wat is beter voor productfotografie – een paraplu of een softbox? Het type licht dat je kiest zal afhangen van je specifieke behoeften.  Een paraplu kan het beste zijn voor het fotograferen in ruimtes met witte muren en plafonds. Een softbox is meer geschikt voor het fotograferen van meer levendige scènes en buiten.

 

We gaan een aantal voor- en nadelen bekijken van het gebruik van een softbox en een paraplu voor productfotografie. Dit artikel moet je helpen de juiste keuze te maken wanneer je probeert te beslissen of je een softbox of een paraplu moet gebruiken voor je productfotografie.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een paraplu?

Productfotografie met paraplu’s zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, ongelooflijk draagbaar, en ook relatief goedkoop. Als u ooit een echte paraplu hebt gebruikt op een regenachtige dag, bent u al goed op weg om te weten hoe u een paraplu voor verlichting kunt gebruiken.

 

Parapluverlichting voor fotografie zorgt voor een mooie zachte gloed op uw producten, en het type verlichting is breed, wat een nabootsing van natuurlijke buitenverlichting creëert. Met een paraplu kunt u de verlichting recht op het product richten, zodat u zich kunt concentreren op precies de juiste hoeveelheid licht die op het product nodig is om de perfecte foto’s te maken.

De verlichtingsondersteuning van een paraplu is ongelooflijk groot en werkt daarom goed bij het fotograferen van grotere voorwerpen. Een combinatie van een paar paraplu’s gericht op een groot product kan de perfecte compromisloze belichting bieden die u zoekt als het gaat om grotere productfotografie.

 

Een paraplu met een doorschiet optie is perfect voor het leveren van omsluitende verlichting die zeer zacht is. De verlichting weerkaatst tegen de omringende ruimte en zorgt zo voor een gloed rondom. Deze optie is perfect voor kamers met witte muren en plafonds, zodat de verlichting optimaal kan weerkaatsen. Als u een budget heeft, is dit soort bounce paraplu perfect om goede productfoto’s te maken.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Softbox?

Een softbox kan gemakkelijk zeer dicht bij het object in kwestie worden geplaatst en werkt dus uitermate goed bij het fotograferen van kleinere producten. De natuurlijke belichting van de softbox kan de randen en kleuren van kleinere producten echt tot hun recht laten komen omdat de belichting direct op het product kan worden gericht. Als u op zoek bent naar de grootst mogelijke controle over uw belichting, moet u kiezen voor een softbox. 

 

Beide soorten belichting helpen om de belichting in je foto’s zachter en gelijkmatiger te maken, dus het zijn allebei geweldige hulpmiddelen. Als het gaat om het fotograferen van producten, is verlichting belangrijk omdat je wilt dat het product mooi afsteekt tegen de achtergrond. Het gebruik van meerdere paraplu’s of softboxen kan u helpen dit te bereiken.

 

Als u een off-camera flitser gebruikt, moet u een flitserbeugel bevestigen door deze in de bovenkant van het lichtstatief te schroeven. De flitser of off-camera ontvanger zal dan in de houder aan de bovenkant passen.

 

U moet ervoor zorgen dat u het licht niet te dicht bij de paraplu plaatst, want als u het te dicht plaatst, zal het licht niet de mogelijkheid hebben om de hele paraplu te vullen. Het resultaat zal zijn dat het licht te hard is voor het onderwerp.

 

Vervolgens moet u de lichtparaplu richten op het product dat u fotografeert. Richt de lichtparaplu rechtstreeks op het product voor de beste belichtingsresultaten. Pas de hoek dienovereenkomstig aan om het beste verlichtingspatroon te krijgen waarnaar u op zoek bent. Voor een nog dynamischere belichting kunt u zelfs proberen meerdere paraplu’s te gebruiken.

Paraplu of Softbox conclusie

Als je op dit moment op zoek bent naar de best mogelijke lichtmodificator voor je productfotografie, is er niet echt een goed of fout antwoord als het gaat om het vergelijken van paraplu’s met softboxen. Je moet gewoon de opties afwegen en kiezen welke het beste werkt voor het specifieke project dat je voor handen hebt.

 

Als je een productfotograaf bent, kan het zijn dat een paraplu het beste werkt bij het fotograferen van grotere producten terwijl een softbox het beste werkt voor kleinere producten.

 

Hopelijk heeft dit artikel u genoeg informatie gegeven zodat u een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om het kiezen van een paraplu of een softbox voor uw productfotografie project.

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest