Instagram Video Specs

Instagram-video specificaties

Instagram ondersteunt vierkante, verticale en horizontale video. Je hebt Instagrammers waarschijnlijk horizontale video zien gebruiken, maar het kan lastig zijn om die te produceren.

Als je geen zin hebt in het extra bewerkingswerk, kies dan voor vierkante video’s. Die zijn makkelijker te produceren en werken goed voor zowel desktop- als mobiele gebruikers.

Instagram in-feed video en videoadvertenties

Vierkante video: 600 bij 600 pixels (beeldverhouding 1:1)

Horizontale video: 600 bij 315 pixels (hoogte-breedteverhouding van 1,9:1)

Verticale video: 600 bij 750 pixels (4:5 beeldverhouding)

Aanbevolen specificaties: .MP4- of .MOV-formaat. Zie de volledige lijst van bestandsformaten. De maximale bestandsgrootte is 4 GB, de maximale lengte 60 seconden, de maximale framerate 30 fps.Uw video mag niet groter zijn dan 4 GB, moet binnen de ratio-limieten vallen, H.264-compressie hebben, vierkante pixels, vaste framerate, progressive scan, en stereo AAC-audiocompressie met 128kbps+.

Instagram Carrousel video-advertenties

Aanbevolen grootte: 1080 bij 1080 pixels

Minimale grootte: 600 bij 600 pixels

Aanbevolen specs: .MP4 of .MOV formaat, maximale lengte 60 seconden, maximale framerate 30fps.

Instagram Stories video-advertenties

Aanbevolen grootte: 1080 bij 1920 pixels

Minimaal formaat: 600 bij 1067 pixels

Ondersteunde beeldverhoudingen: 16:9 tot 4:5 en 9:16

Aanbevolen specs: .MP4- of .MOV-formaat, maximale lengte 15 seconden, maximale bestandsgrootte 4 GB.

Tips: Instagram verhaalvideo’s zijn korte video’s van maximaal 15 seconden die verschijnen tussen verhalen van profielen die gebruikers volgen.

Net als bij de aanbevelingen van Facebook is het een goed idee om video’s met de hoogst mogelijke resolutie te gebruiken.

De afmetingen van video’s kunnen lastig zijn omdat sommige apparaten kleinere schermen hebben. Dit laat weinig ruimte voor kijkers om de volledige advertentie te zien of op ‘meer’ links te klikken om de rest van de tekst te zien zonder op de call-to-action te klikken. Om dit te omzeilen, kun je proberen de bovenste en onderste 14 procent (ongeveer 250 pixels) leeg te laten.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest