FAQ

Productfotografie is maatwerk....

De producten dienden nieuw in de originele verpakking te worden aangeleverd. Dit omdat de producten dan zo clean mogelijk kunnen worden gefotografeerd en voorkomt dit onnodige retouch werkzaamheden. De producten dienen te worden aangeleverd in beschermende verpakking, zodat wij uw producten ook weer kunnen retourneren. 

Ja, dat kan maar hoeft niet. Eventuele verpakkings- en verzendkosten brengen wij tegen kostprijs in rekening.  Als je de producten niet meer retour wilt, kan dat natuurijk ook.

Ja, dat kan! Wij registreren de opstelling van het licht en camera. Bij een nieuwe serie producten  laden wij die vervolgens in.

Onze camera’s lenzen en beeldschermen zijn gekalibreerd. De opnames die je van ons krijgt zijn daarom ‘kleur-echt’. Het beeldscherm van jouw klant is zelden gekalibreerd. Daarom kunnen kleuren er bij iedereen er net iets anders uitzien.

Ja dat kan: Met Verified by GS1 kunt u:

  1. Artikelcodes opzoeken,
  2. en krijgt u toegang tot data afkomstig van merkeigenaren zelf.
  3. Hiermee kunt u uw productcatalogus optmialiseren,
  4. of toepassingen ontwikkelen (apps bijvoorbeeld) met betrouwbare productinformatie om uw klanten optimaal te bedienen.

Als klant van GS1 kunt u gratis gebruik maken van deze dienst. Ga naar MijnGS1 en vraag daar inloggegevens aan.

Ja, dat kan tot op zekere hoogte! Meer hierover kunt u lezen op onze pagina licenties. Hierin staan de afspraken over het gebruik van uw fotobestanden. 

Wat betekent vrijstaand? Dit houdt in dat de foto volledig zonder achtergrond in een laag geplaatst is. Het product is dan geïsoleerd en vervolgens met een transparante achtergrond geëxporteerd in PNG.  

Een product is uitgelijnd tot aan de rand met een marge van 5% om het product. 

Een standaard witte achtergond is een fototechniek die veel gebruik wordt voor webshop fotografie. Veel webshops maken gebruik van een witte achtergrond (hex #FFFFFF) en is het niet altijd nodig om daarom de foto volledig te isoleren en vrijstaand te maken. Dit maakt webshop fotografie ook betaalbaarder omdat hier minder nabewerking voor nodig is. 

De foto’s worden geleverd in een zipbestand en zijn op een afgesloten klant pagina te downloaden en in te zien. Nadat er volgens een iDeal link is betaalt heeft u toegang tot de download. Naast de media bestanden kunt u ook de licentie downloaden waarin de afspraken over het gebruik zijn opgenomen. 
Meer informatie over licenties leest u hier

Alleen vaste klanten kunnen bij uitzondering op factuur betalen. Levering van foto’s gebeurt uitsluitend na betaling via iDeal. Informeer naar betaal mogelijkheden op factuur. 

Op alle gemaakte afspraken, offertes en opdrachten zijn de algemene voorwaarden van Productfoto.net  van toepassing. Wilt u de voorwaarden nog eens nalezen dat kan via deze link www.productfoto.net/algemenevoorwaarden.

Er zijn diverse oplossingen om interactieve 360 fotografie te implementeren op uw website. Soms zijn deze plug-ins gratis en soms betaalt. Dit ligt aan het platform waar uw website op gebouwd is. Enkle voorbeelden zijn: 

– Woocommerce
– Yofla
– Capacity
– Rotate360

Je krijg een eigen domein licentie. Dat wil zeggen dat alles wat binnen het bedrijfsdomein valt daar kun je de content voor gebruiken. Dit houdt in het online website domein en social media kanalen die dezelfde bedrijfsnaam dragen.