Social media video specs

Video is het instrument geworden waarop merken zich richten als ze streven naar meer betrokkenheid en conversies. En steeds meer marketeers zien de positieve resultaten daarvan.

Uit onderzoek blijkt dat video op alle grote sociale platforms absoluut meer bereik oplevert. Op Facebook krijgen video’s maar liefst 135% meer organisch bereik, op Twitter 6 keer meer retweets, en 75% van de executives zegt elke dag wereldgerelateerde video te bekijken op LinkedIn.

Social Media Video Specs veranderen vaak

Maar zoals de meeste dingen in de wereld van sociale media, hebben videospecificaties de neiging om vaak te veranderen. De meeste veranderingen hebben te maken met sociale platforms die de kijkervaring voor hun gebruikers zo aangenaam mogelijk willen maken. Al deze veranderingen zijn een uitdaging om bij te blijven. 

Productfoto zal deze videospecificaties voor Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Snapchat, YouTube en Pinterest uitleggen en delen hier op de nieuws pagina. We gaan ook dieper in op de specificaties voor verschillende video-indelingen die elk platform biedt, zoals Facebooks carrouselvideoadvertenties, Instagram in-feed video en YouTube’s skippable en unskippable videoadvertenties.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest